De onzichtbare ayatollah

In De onzichtbare ayatollah leveren Carel Brendel, Hans Jansen en Nahed Selim bevlogen bijdragen aan het islamdebat.

In 2007 bond blogger en oud-journalist (AD, Het Parool, Vrij Nederland) Carel Brendel (1949) met zijn legendarische pamflet Het verraad van links de strijd aan met de struisvogelpolitiek van socialistisch Nederland. Job Cohen en de zijnen weigeren ondubbelzinnig stelling te nemen tegen de anti-democratische tendensen binnen de traditionele islam. In De Onzichtbare Ayatollah verdiept Brendel zijn polemiek. Op onnavolgbare wijze legt hij bloot hoe activisten en querulanten als René Danen en Mohamed Rabbae stelselmatig onze democratie ondermijnen. Ook het allom bejubelde integratieboegbeeld Ahmed Marcouch moet het ontgelden. Hoe bedreigend is zijn flirt met de Moslimbroederschap? Brendel maakt schoon schip.

De arabist Hans Jansen (1942-2015) ontpopte zich in het roemruchte Proces Wilders tegen wil en dank als een sleutelfiguur. De voorpublicatie op de Hoeiboei-site van een deel van zijn bijdrage aan dit boek leidde er uiteindelijk toe dat de rechters met succes werden gewraakt. Het complete verhaal heeft u nu in handen, inclusief alle smakelijke details over ‘het diner’ en Jansens optreden als getuige-deskundige, aangevuld met beschouwingen over andere showprocessen, in Egypte, en de zaak-Nekschot.

De in Egypte geboren publicist en tolk Nahed Selim (1953) waarschuwt in haar bijdrage aan dit boek voor de voortschrijdende islamisering. Het lijkt wel of er, achter de schermen, een onzichtbare ayatollah aan de macht is. Het is volgens Selim de plicht van iedere democraat om Nederland te behoeden voor zijn destructieve invloed.

Titel: De Onzichtbare Ayatollah
Auteur: Carel Brendel, met bijdragen van Hans Jansen en Nahed Selim
Omvang: 248 pag.
Formaat: 13,5 x 21,5 cm (pb)
ISBN 978 90 490 2405 5
Prijs: € 19,95 (incl.  BTW)
UITVERKOCHT